Hasiči

 
  zpět

Hasiči

 »
SDH Dolní Sedlo »

Zprávy »

Zprávy

 

Sedelští hasiči zhodnotili minulé období na výroční valné hromadě sboru

autor: Míra Hochman datum zveřejnění: 25.1.2013 zdroj: SDH Dolní Sedlo

 

Na 18.ledna svolali sedelští hasiči výroční valnou hromadu sboru, aby i oni zhodnotili činnost sboru v loňském roce.

 

Výroční valná hromada SDH Dolní Sedlo, jako již tradičně každý rok, se koná v druhé polovině ledna, abychom i my zhodnotili naší aktivní činnost v loňském roce. Jsme rádi, že i tentokrát přijal naše pozvání hlavní představitel města Hrádek nad Nisou, starosta p.Josef Horinka. Dále se zůčastnil i velitel JSDH Hrádek nad Nisou a okrsku Hrádek nad Nisou p. Jaromír Mottl. Také přijali naše pozvání přátelé z Německa a Polska.

Úvodem jsme uctili minutou ticha památku hasičů,kteří nás v roce 2012 opustili. Prvním byl J.Postl st., který byl od svých dětských let až do své smrti aktivním hasičem, jehož  hlavním posláním u sboru byla činnost s mládeží, která jeho zásluhou patří k elitě v celém okrese. Na jeho památku je v klubovně hasičů vyvěšen jeho dres s pamětním obrázkem na čestném místě. Dalším, kdo se s námi rozloučil, byl dlouholetý člen výboru sboru, kde vykonával svědomitě funkci pokladníka, p.František Wohlmann, který zemřel ve věku nedožitých 68 let na štědrý den. Čest jejich památce.

Velitel SDH Dolní Sedlo hodnotil ve své zprávě aktivní přístup členů na školení, školení strojníků a velitelů, první pomoci i nositelů DT. Jednotka zasahovala při vychřici,kdy spadl na komunikaci strom. Upozornil také na nestabilní funkčnost sirény. Výjezdová jednotka si také prověřila své schopnosti na raftu při sjíždění Nisy.

Vedoucí mládeže,Eva Postlová,která společně s Miladou Richterovou převzala práci s dětmi po odchodu J.Postla st, zhodnotila dobrou znalost požárního sportu a přístup našich dětí. Soutěžní družstva se účastní několika soutěží během sezony, kde se pravidelně umísťují v popředí výsledkových listin.

Velitelka ženského družstva připomněla výborné výsledky družstva žen a poděkovala za aktivní přístup a pracovitost nejen na soutěžích, ale i při různých kulturně společenských akcích.

Zbrojmistr, p.J.Zárybnický, zhodnotil technický stav naší techniky. Připoměl,že DA Avia měl problémy projít technickou kontrolou a stav se rok od roku horší.

Starosta sboru, p.M.Hochman ml., pochválil všechny členy za dobrý přístup k plnění povinností a poděkoval za pomoc při pořádání různých společensko kulturních akcí sboru,kterých opravdu nebylo málo. Poděkoval městu Hrádek nad Nisou, za pomoc se spolufinancování grantů EU, který sloužil k pořádání mezinárodních akcí, a to: Dětský den na Dolním Sedle, mezinárodní tábor dětí v Novém Městě a sedelský pohár. Akce proběhly ve spolupráci s SDH Hrádek nad Nisou.

   Zhodnotil i další akce sboru, jako Josefovská zabíjačka,Čarodějnice, Mikuláš, výstup na Popovku a mnoho dalších. Připomněl nutné investice do hasičské zbrojnice, které započaly koncem roku výměnou okna a samostatného vstupu do klubovny, a také rekonstrukci rybníka.

V diskuzním příspěvku promluvil p.starosta J.Horinka o připravovaném projektu protipovodňového skladu, jehož součástí bude i nákup nového vozidla, které obdrží naše jednotka pro svou činnost. Vyslovil také poděkování za pracovitost a velice kladně hodnotil činnost členů našeho sboru.

Velitel JSDH Hrádek nad Nisou p.J.Mottl, doplnil informace p.starosty o protipovodňovém skladu a slíbil,že připraví podklady pro výběrové řízení na pořízení nového hasičského vozu.

Na závěr starosta SDH pozval všechny zúčastněné k malému pohoštění,kdy byla podávána kýta přímo z grilu a kdo nespěchal domů, zůčastnil se dobrého posezení s přáteli a později si mohl zapět u kytary.

 

 

Všem děkuji za krásné odpoledne a večer

Hochman Miroslav

starosta SDH

 

 

 

   

    

 

naši hosté- p.J.Horinka a J.Mottl (82 kB)
předávání ocenění za věrnost (88 kB)
pamětní místo- uctění památky J.Postla (77 kB)
starosta a velitel sboru (100 kB)
zábava po ukončení schůze  (100 kB)
malé občerstvení (137 kB)
naši senioři (72 kB)
 
 
            © 2000-2024 Město Hrádek nad Nisou